Škoda Auto

Suomi-Tšekki-seura

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Škoda Auton logo

Škoda Auto on tšekkiläinen autotehdas, joka sijaitsee Mladá Boleslavin kaupungissa. Se on Mercedes-Benzin ja Peugeot'n ohella yksi vanhimmista edelleen toimivista autonvalmistajista. Škoda Auto kuuluu saksalaiseen Volkswagen-konserniin.

Škoda-yhtymän (Škodovy závody) perusti Emil Škoda Plzeňissä vuonna 1859. Škoda kasvoi 1800-luvulla Itävalta-Unkarin suurimmaksi teollisuusyritykseksi. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Škoda siirtyi autoteollisuuteen ja alkoi valmistaa lisenssillä ranskalaisia Hispano-Suiza-autoja. Vuonna 1924 Škoda osti Mladá Boleslavissa toimineen autovalmistajan, Laurin & Klementin.

Laurin & Klementin juuret ulottuvat 1800-luvun loppuun, jolloin se aloitti polkupyörien valmistuksen. 1899 yritys alkoi valmistaa moottoripyöriä ja 1905 lähtien autoja. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Laurin & Klement alkoi valmistaa kuorma-autoja.Artikkeli on johdettu Wikipedian artikkelista. Teksti on saatavilla Creative Commons Attribution/Share-Alike -lisenssillä. Alkuperäisartikkelin muutoshistoria ja kirjoittajia voidaan löytää täältä.

Henkilökohtaiset työkalut
Lämpötila Prahassa
Klikkaa tästä ja lue sääennuste