Yhdessä elokuviin 17.9.2016 Helsingissä

Seura tarjosi lippuja lauantaina 17.9. klo 14 esitettävän tšekkiläisen Domácí péče (Homecare) -elokuvan näytökseen. Tšekin Oscar-ehdokas on humoristinen draama keski-ikäisestä, koko elämänsä muiden hoitamiseen omistaneesta naisesta. Eräänä päivänä nainen oivaltaa, että myös hän itse tarvitsee hoivaa ja huomiota – eikä tämän jälkeen mikään ole entisellään.

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla esitettiin myös toinen tšekkileffa Girl power.

• Lisätietoa elokuvasta Domácí péče (Homecare) täällä.
  • Lisätietoa elokuvasta Girl Power täällä.

Tšekkiläinen Helemese 8.9.2016 Helsingissä

Helemese

Torstaina 8.9.2016 Semifinalissa, Helsingissä oli tarjolla chanson-punkkia á la Helemese ja maailmanbluesia Jari Rättyä & Käärmekeiton malliin!

Aikataulu:
21.00 Jari Rättyä & Käärmekeitto
22.00 Helemese (CZE)

Liput: ennakot 6,50 €, ovelta 7 €

http://www.tavastiaklubi.fi/en_GB/semifinal/event/2016-09-08-helemese-cze-jari-raettyae-and-kaeaermekeitto (sivun alalaidassa Jari Rättyä & Käärmekeiton Spotify-soittolista). Helemesen videoklippejä taas on täällä.

Studia Danubia –sarjan luento- ja keskustelutilaisuudet keväällä 2016

Suomi-Tšekki-seura oli mukana kulttuurikeskus Caisassa järjestettävässä Studia Danubia luento- ja keskutelutilaisuuksien sarjassa.

Studia Danubia

Paikka: Kulttuurikeskus Caisa, 2. krs.
Aika: Klo 18-20

Ti 18.1. Aluekehitysneuvos KTM Risto Tienari: Kokemuksia Romanian hallinnosta EU-liittymisen aikoihin

Ti 23.2. MMT Anssi Vuorinen: Matkailijan kokemuksia Moldovasta; Elenn Grațiela Știrbu, Tampereen Suomi-Romania-yhdistyksen puheenjohtaja: Tourism in Moldova

Ti 22.3. VTT Heikki Larmola: Tšekin historian käännekohdat ja kuuluisat kahdeksikkovuodet

Ke 20.4. Kari J. Talvitie, valtiotieteen maisteri, sotahistorian asiantuntija: Kaartilaisten sotaretki Balkanille ja Bulgarian vapautus

Ke 18.5. Mauri Tuomivaara, Bulgarian kunniakonsuli, Kemin Suomi-Bulgaria-seuran puheenjohtaja: Elämyksiä Bulgariassa, suomalainen näkökulma

Yhdistyksen vuosikokous 27.2.2016 Helsingissä

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous oli tänä vuonna jäsenistön toivomuksesta viikonloppuna. Kokous pidettiin lauantaina 27.2.2016 klo 15-17 Ravintola Vltavan (Elielinaukio 2 , Helsinki) Havel-kabinetissa. Kokoukseen osallistui hieman yli 10 ihmistä.

Jäsenet ja tänä vuonna jäseniksi liittyneet saavat laskun jäsenmaksusta vasta vuosikokouksen jälkeen, sillä yhdistyksen sääntöjen mukaan vuosikokous vahvistaa jäsenmaksun suuruuden.

Matkamessut 21.-24.1.2016 Helsingissä

Matka16_140x350_OlemmeMukanaSeura osallistui usean muun ystävyysseuran tavoin tammikuisille matkamessuille vuoden tauon jälkeen. Osastomme sijaitsi loistavalla paikalla muiden ystävyysseurojen osastojen yhteydessä paikalla 7ay31. Osastollamme kävi paljon ihmisiä, joille jaoimme tietoa Tšekistä ja oppaita eri tyyppisiin matkailuvaihtoehtoihin. Liittyipä messuilla muutama ihminen myös jäseneksemmekin.

Ihmisiä tuntui tänä vuonna kiinnostavan erityisesti luontomatkailu, golfmatkat ja Tšekki Prahan ulkopuolella. Tarvittaessa ohjasimme tiedustelijoita edelleen Czech Tourismin osastolle.

Lisätietoa Matkamessuista

Seuran pikkujoulut 29.11.2015 Helsingissä

Kutsu seuran pikkujouluihin lähetettiin syyskuun jäsenkirjeessä. Pikkujoulut pidettiin sunnuntaina 29.11.2015 ravintola Vltavan kabinetissa. Pikkujouluihin osallistui 15 henkilöä. Ohjelmassa oli buffetruokailu ja rentoa yhdessäoloa. Kaikki saivat lähtiessään mukaansa pienen pussillisen tšekkiläisiä joululeivonnaisia.

Kiitokset kaikille pikkujouluihin osallistuneille!

Tšekkiläisen kirjallisuuden ilta 2.11.2015 Helsingissä

Seura järjesti tšekkiläisen kirjallisuuden illan maanantaina 2.11.2015 Helsingin keskustassa Kirjasto 10 Stagella. Tilaisuuteen oli vapaa pääsy ja siellä oli kahvitarjoilu.

Tilaisuuden aluksi seuran hallituksen jäsen Jari Aula toivotti kaikki tervetulleiksi ja esitteli illan puhujat. Hän myös aloitti illan ja kertoi tšekkiläisestä runoudesta. SeuraavaDSC_0440na vuorossa oli seuran hallituksen jäsen Marjo Kauppinen, jonka aiheena oli tšekkiläinen lasten- ja nuortenkirjallisuus. Toisen esitelmän jälkeen pidettiin pieni kahvinhakutauko, jonka jälkeen Alžběta Stollová tutustutti paikallaolijat tšekkiläiseen nykynäytelmään.  Tilaisuuden lopuksi Sanna Wälläri kertoi vapauden ja toisinajattelun tematiikasta romaaneissa Čekání na tmu, čekání na světlo, Dvě vraždy v mém dvojím životě ja Punkin loppu Helsingissä.

Luentoja saapui kuuntelemaan noin kolmenkymmentä ihmistä. Kiitämme kaikkia tilaisuuteen osallistuneita!