Tšekkiläisen kirjallisuuden ilta 2.11.2015 Helsingissä

Seura järjesti tšekkiläisen kirjallisuuden illan maanantaina 2.11.2015 Helsingin keskustassa Kirjasto 10 Stagella. Tilaisuuteen oli vapaa pääsy ja siellä oli kahvitarjoilu.

Tilaisuuden aluksi seuran hallituksen jäsen Jari Aula toivotti kaikki tervetulleiksi ja esitteli illan puhujat. Hän myös aloitti illan ja kertoi tšekkiläisestä runoudesta. SeuraavaDSC_0440na vuorossa oli seuran hallituksen jäsen Marjo Kauppinen, jonka aiheena oli tšekkiläinen lasten- ja nuortenkirjallisuus. Toisen esitelmän jälkeen pidettiin pieni kahvinhakutauko, jonka jälkeen Alžběta Stollová tutustutti paikallaolijat tšekkiläiseen nykynäytelmään.  Tilaisuuden lopuksi Sanna Wälläri kertoi vapauden ja toisinajattelun tematiikasta romaaneissa Čekání na tmu, čekání na světlo, Dvě vraždy v mém dvojím životě ja Punkin loppu Helsingissä.

Luentoja saapui kuuntelemaan noin kolmenkymmentä ihmistä. Kiitämme kaikkia tilaisuuteen osallistuneita!